30 Mart 2010 Salı

havuç-salam-isviçre peyniri-bir çalışma menüsü-afiyet olsun efemm:)


geçen hafta dershanede motivasyon dersi gibi bişi vardı. benimde boool boool ihtiyacım olduğu için gittim. aslında anlatılanlar ve tavsiye edilenler hepimizin bildiği; bilipte uygulamadığı şeyler bir nevi pazartesi başlayıp salı biten zayıflama diyetleri,,
1- havuç-sopa ikilemi; havuç ödüle koşma( örn:çok para kazanma, statü sahibi olma vs.)sopa bir şeyden kaçma( örn:babamın baskısından,annemin dırdırından vs.) demek. eğer sizin sopanız varsa bunu ödüle çevirin..
2-havucunuz yadi ödülünüz yani hedefiniz yani hayaliniz mümkün olduğu kadar canlı olmalı. dokunmalı, tatmalı, koklamalı, görmeli yaşamalısınız..tüm ayrıntılarıyla zihninizde canlandırabilmelisiniz..bunun için önce oturup ta olarak ne istediğinizi bulun; sonra fotograflarını çekin yada bulduğunuz resimleri kullanın ve bir poster hazırlayın..bunu sabah ,ilk göreceğiniz yere asın..ki sabah uyandığınızda söylediğiniz söz niye uyandım yaa? olmasın..(ben posterimi biraz hızlıca hazırladım oyüzden biraz ehlikeyiff bişi oldu..rakılı mezelii)
3- salam tekniği: çok yorgunum yarın çalışırım, şimdi yarım saate sığdırmayayım..vs. bahaneleri bırakın küçük küçükte olsa başlayın..5dk 5dkdır..hem öyle başlar yarım saate belki bir saate uzar..
4-isviçre peyniri tekniği: örneğin tarih çalışacaksınız, ilk üniteden başlayım, düzenlü düzenli çalışayım demeyin..hepimizin en iyi bildiği konular neden hep ilk üniteler oluyor sizce?? birgün 5. konuyu birgün 2. konuyu çalışabilirsiniz..önemli olan hangisinin sizin için sorun teşkil ettiği..
5- ve olumsuz düşünceden kurtuluyoruz.. bence bu en zor olanı..keşke kafamın içindeki küçük başakları susturabilsemm ama maalesef bunun içinde bir kitap önerildi: dr. seligman'ın "öğrenilmiş iyimserlik" kitabı..
başarılar..:)



Hiç yorum yok: