10 Mayıs 2010 Pazartesi

68-86


tanrı baba yaratıyordu. Kolay olmadı basarıya ulasması; elbette ki sistemli olmalıydı.. öyle ki önce kuruyor, sonra yazıyor en son yaratıyordu..Koskocaman bir defteri vardı: kainatta yasamıs, yasayan, yasayacak ve elbettekı yasamayacak---bagından kopup gıden cenininde üfürülmüs bir hayatı vardı aslında senın benım bılmedıgımız ve bılemeyecegımız---her canlının bir sayfası vardı bu defterde..aklın alacagı alamayacagı almak istemeyecegi hersey ne sagdan sola ne soldan saga yazılıyordu, yukardan asagı yedi kat, insan gözünün göremeyecegi yedi boyut..iste bu sayfa oldugu gibi yansıyordu hayata. Ve insanoglu ancak baktıgını görüyordu, fani aslını tamamlayan diger boyutları genelde kendi bile göremiyordu..

öyle bir defter ki bu,her sayfa ayrı roman, hepsi birbiriyle baglı..çözmek imkansız, sorularla evrilip devrildigin..sonunu okumak için belki YANIP TUTUSACAGIN..

tanrı babanın isleri hic kesat olmamıstı..yazmak uzun zamanını aldı. ee haliyle belli bir yorgunluk..bu durum arasıra karısıklara neden oluyordu. Defterin bir bitki-ot için açık sayfası tatlı serin bir rüzgarla karısıp bir faninin sayfasını acıyordu; tanrı kaldıgı yerden devam ediyordu: hareketsiz, düsünmeden, öyle yasayıp gidecek..ne faydalı ne faydasız olacak..iste simdi karsımızda gördügümüz HICBIRSEY yapmayanlar böyle oldu.. defterin bir vahsi yırtıcı hayvan icin acık sayfası ertesi gün yazılmaya devam edilecekken; bir fanin sayfasına söyle yazılıyodur; saldırgan, aç, empai kurmayan..zarar veren..iste simdi karsımızda INSAN SANDIGIMIZ HAYVANLAR böyle ortaya cıktı. Yarı hayvan-yarı insan,yarı ot-yarı insan, yarı kadın-yarı erkek, yarı çocuk-yarı adam böyle cıktı iste..

benim sayfama gelince; süphesiz ne bir hayvanla ne bir otla karıstı..benim ki tarihlerle ilgili..birbirine yakın ama bir o kadar da uzak tarihler..68-86.. tanrı babanın en cok kafa yordugu yılların sonuçlarının görülecegi 68ler..insanın en çok insan oldugu yıllar. Kitabın altı renkli kalemle cizilecek, alıntı yapılacak kısımları.. tanrı baba arada bir yadeder oldu o yılları.. VE zurnanın zırt dedigi yerde tanrı söyle üfledi: BENIM HIKAYEMI:

cahilliklik, narsistlik, ego, düsüncesizlik, hakszılık, bencillik, açlık-tüketim vs vs. 90laradogruolunan-oldurulanözellikler..sonra tanrı babanın gözü sol yukardaki tarihe kaydı.. önce 6yı gördü-sonra8i gördü,((-önce 8i sonra 6yı görse böyle olur muydu??))..gelen ilhamla yazamaya söyle devam etti; humanistlik,hak-adalet,bagımsız düsünce, açlık-bilgi vs vs 68lilerinoldurulmadıgıamaoldugutümhallere...

iste celiskilerim böle dogdu, aynaya baktıgımda arada bir diger boyutları böyle gördüm..bende denge aranmayacagını böyle ögrendim.. BENI YAKAN BELLI..YANAN GERI KALAN 6 DAN BÜYÜK 8 DEN KÜÇÜK TÜM BOYUTLARIM..

Hiç yorum yok: