28 Ocak 2010 Perşembe

hakkını aramakmış...

...
yolun ortasından aheste aheste yürüyen birinin dibine arabyla yaklaştığın halde hızlanmıyorsa,kornaya basmalımısn //yoksa//biraz sabır göstermelimisin?

sarı yanar yanmazz şiddetle kornaya basan adama dönüp küfür etmelimisin//yoksa//hiç aldırmadan yoluna devam mı etmelisin?
bir yerde sıra bekliyorken biri yüzsüzce sıranın en önüne geçiyorsa bağırıp çağırmalımısn//yoksa//ya sabır mı çekmelisin?
zaten etek giyemediğin ve akşam 8 den sonra dışarı çıkmanın zor olduğu memleketinde,sıradan bir günde sıradan bir kıyafetle yürürken laf atan ve öküz gibi bakanlara tekme tokat girmelimisn//yoksa//için korkuyla dolup hızlı adımlarla oradan uzaklaşmalımısın?
bir memur sana yapmakla yükümlü olduğu işi bir lütufmuş gibi yapıyorsa ona haddini mi bildirmelimisn//yoksa//içindeki insan sevgisine lanetmi etmelisin?
...
neden çok sert size kötü davranan hakaret eden bir hocaya saygılıy"mış" gibi davranırken,,neden sevgi dolu iyi niyetli hocaların iyiliği suistimal edilir?
neden birine biraz azarlıyarak küçümseyerek emrederek konuşunca o senin işini hemen yaparda, sen bu işi ondan rica edersen yapmamak için elinden geleni yapar?
...
bu nasıl bişi hiç anlamıyorum,,herkese güzel konuşmak istiyorum kimsenin hakkını yememek kimseyi ezmemek ama dünya öyle bir hal aldıkii böyle davrandığım için hakkı yenilen ezilen insan oluyorum..
...
hakkını aramak nedir? " bu her saniye yapmak zorunda olduğumuz birşeyemi dönüştü? her saniye birileriyle mücadelemi etmelimiyiz?
...
insanların bukadar egoist,kültürsüz,cahil,aptal,ve empati kuramayan varlıklar olduğu bir yerde YAŞAMAYI beceremiyorum..
20-09-2008

Hiç yorum yok: